AQUALINUM MUURVERF

Aqualinum slaat een brug tussen oude kennis en de moderne gebruiker die op zoek is naar een gezonde en verantwoorde verf (zonder toegevoegde conserveermiddelen, MI, ftalaten, siccatieven en oplosmiddelen). Deze muur- en plafondverf voor binnen is zo ontwikkeld dat het in gebruik eenvoudig aan te brengen is met een roller of spuit. De verf hecht goed op zowel onbehandelde ondergronden (zoals gips, plamuur of behang) als op eerder met Aqualinum of andere verfsoorten behandelde ondergronden.

De naam Aqualinum is een combinatie van het Latijnse “aqua” en “linum”, aangezien de verf is opgebouwd uit een emulsie van water en lijnzaadolie. De weinige ingrediënten; water, lijnolie, celluloselijm en pigment, zijn vanuit vakmanschap gecombineerd tot een zuivere verf waarbij alle onnodige chemie wordt weggelaten.

De pigmenten die voor dit product worden gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit. Dit zorgt voor een goede dekking en hoge lichtechtheid. Door de eenvoudige structuur van de verf heeft deze goede drogende eigenschappen. Aqualinum is al handdroog na enkele uren en uitgehard na ca. drie weken. De verf is volledig mat op de muur en kan in zeer donkere kleuren geleverd worden.

Let op: elk pigment heeft zijn eigen unieke eigenschappen en moet daarom net iets anders worden behandeld. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat tijdens het uitharden een natuurlijke en onschadelijke geur wordt afgegeven. Dit is de lijnolie die wordt omgezet in linoxynh. We zeggen graag dat de verf ‘eerlijk’ is, waarmee bedoeld wordt dat het de verf zelf is die je vertelt niet naar een kamer te gaan totdat de geur is verdwenen. De geur verdwijnt wanneer de verf uitgehard is.

Rendement: Aqualinum bereikt 10 m2 per liter op een niet-absorberende ondergrond en 5 m2 per liter op een absorberende ondergrond.

Kijk onderaan deze pagina voor een gebruiksaanwijzing en een handig instructiefilmpje over het verven met Aqualinum verf. Volg onze instructies en bereik een geweldig resultaat!

GEBRUIKSAANWIJZING

Je kunt de gebruiksaanwijzing voor Aqualinum hier downloaden.

CONTROLEER DE KLEUR

Het is belangrijk om de kleur te controleren voordat je begint. Breng je test nooit rechtstreeks op de muur aan – gebruik hiervoor een losse plaat. Wanneer je namelijk later over een geschilderd vlak heen verft, zal je dit vlak altijd blijven zien.

HET SCHILDERGEREEDSCHAP

Gebruik een microvezelroller met een grote pool van 17 mm, of een verfspuit voor grotere oppervlakken. Gebruik alleen een kwast voor de randen van de muur. Bij het verven van randen met een kwast is het aan te raden deze verf altijd met een roller zo ver mogelijk tot aan de rand uit te rollen. Je kunt in plaats van een kwast ook een kantenroller gebruiken, zoals ook in de instructievideo wordt gebruikt.

DE ONDERGROND

De ondergrond is cruciaal voor het verloop van het werkproces. Voor alle ondergronden geldt dat Aqualinum altijd op een goed droge ondergrond moet worden aangebracht. Het aantal lagen verf dat nodig is, is afhankelijk van de soort ondergrond. Kijk voor details in de gebruiksaanwijzing.

Aqualinum bestaat uit gemalen pigmenten en elk pigment heeft zijn eigen eigenschappen. Daarom moet elke kleur Aqualinum een beetje anders worden behandeld wanneer je meerdere lagen aanbrengt. Je vindt de benodigde informatie per kleur op de emmer of bij de specifieke kleur in onze webshop.

Als er kleine reparaties aan de muur zijn uitgevoerd, is het belangrijk om het nieuw gepleisterde oppervlak te behandelen zoals de rest van de muur. Als de muur bijvoorbeeld eerder is geverfd met reguliere muurverf (plastic paint), moet het gepleisterde oppervlak ook behandeld worden met een laag van diezelfde muurverf voordat met het Aqualinum schilderwerk begonnen kan worden. Dit om vlekken in het eindresultaat te voorkomen.

VOEGMATERIAAL

Aqualinum is verf op basis van een olie-emulsie gemaakt van lijnolie. Het is daarom belangrijk dat wanneer je een voegenvuller gebruikt om naden af te werken (zoals bijvoorbeeld kit) deze hiervoor geschikt is.

WERKEN MET HET LICHT

Volg altijd het licht bij het schilderen. Begin dicht bij het raam en werk je weg door de kamer.

WERK ‘NAT IN NAT’

Wanneer je met Aqualinum werkt, probeer het dan in royale hoeveelheden aan te brengen. Het is belangrijk dat je altijd hele muren in één keer afwerkt en nooit midden in een muur stopt. Wees voorzichtig dat je de verf niet te veel uitrolt en vooral ook niet werkt met een te kleine roller. Werk snel en ‘nat in nat’ voor het mooiste resultaat. Ga niet terug naar de drogere, reeds geverfde delen. Dit laat afdrukken van de roller achter in het oppervlak wanneer de verf verder droogt. Eindig met een rol van het plafond naar de vloer, terwijl je de meeste druk loslaat.

HOUDBAARHEID

In ongeopende staat is Aqualinum één jaar houdbaar mits koel bewaard.

INSTRUCTIEFILMPJE

SCHILDEREN MET AQUALINUM VERF

Werken met Aqualinum verschilt van moderne/reguliere muurverf. Daarom is het belangrijk dat je de hele gebruiksaanwijzing leest voordat je aan je verfproject begint. Ook is het belangrijk dat wanneer je aan je schilderwerk begint, je gestructureerd aan de slag gaat.

In onderstaand filmpje zie je hoe je een mooi resultaat behaalt en krijg je tegelijkertijd goed advies voordat je aan de slag gaat. Onder het filmpje lees je nog een aantal tips.