Linolie.nl is de Nederlandse webshop van Linolie & Pigment, een ambachtelijk bedrijf uit Denemarken dat lijnolie verf en gekleurde lijnzaadolie produceert op basis van oude technieken en pure grondstoffen.

Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst zijn ambassadeurs van Linolie & Pigment en daarnaast ook de eigenaren van het Nederlandse design label Vij5. De producten van deze webshop worden daarom verzonden vanuit Vij5.

In de Vij5 showroom in Eindhoven met design interieur accessoires en meubels (geopend op afspraak) is sample materiaal van Linolie & Pigment ter inzage aanwezig.

Wil je persoonlijk advies? Bel gerust!

OVER ONS

Wij zijn Arjan & Anieke en we noemen onszelf ‘uitgevers van design producten’. Met veel aandacht en enthousiasme geven wij een collectie interieur accessoires, verlichting en meubels uit onder ons merk Vij5. Als uitgevers werken we vanuit inhoud: het product en het verhaal daarachter staan bij ons centraal.

Al jaren gebruiken we binnen de Vij5 collectie de Satin Wood Oil van Linolie & Pigment om houten producten te oliën en te kleuren. In onze showroom in Eindhoven zijn de muren geverfd met Aqualinum. We hebben ondertussen dus de nodige ervaring met de toepassing van deze producten.

Toen we in 2016 richting Denemarken vertrokken om de Vij5 collectie te presenteren tijdens een beurs in Kopenhagen, hebben we ook een bezoek gebracht aan de Linolie & Pigment fabriek. De fabriek is gevestigd in een prachtige oude melkfabriek en produceert lijnolie verf volgens een oude traditie van vakmanschap.

In de fabriek ontmoetten we Thor, de gepassioneerde eigenaar van Linolie & Pigment, die mensen ook graag bewust maakt van de vele voordelen die dit natuurlijke product te bieden heeft. (Zijn persoonlijke verhaal lees je hier.)

Door de tijd heen werden we een steeds grotere fan van de mooie Linolie & Pigment producten en deelden we ons enthousiasme met de mensen om ons heen zoals ontwerpers, interieurarchitecten en consumenten. Hierdoor kregen we ook steeds meer vragen over de producten en toepassingsmogelijkheden van Linolie & Pigment.

Omdat we altijd contact gehouden hebben met Thor, ontstond het idee om Linolie & Pigment ambassadeur te worden voor Nederland en België. Dat waren we eerst achter de schermen, maar met deze website en webshop willen we hier ook graag een gezicht aan geven, zodat de producten voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn.

Door orders te combineren, kunnen we verzendkosten vanuit Denemarken beperken. Ook hebben we van de Satin Wood Oil alle kleuren samples op voorraad in Eindhoven, zodat je gemakkelijk eerst een test kunt doen voordat je grotere hoeveelheden bestelt. Alle producten worden verzonden vanuit ons Nederlandse design label Vij5 uit Eindhoven. Wil je persoonlijk advies? Bel ons gerust, of maak een afspraak in de Vij5 showroom.